Littekens en fascie

 

Een mens bestaat voor een groot deel uit een soort draden met cellen ertussen: het bindweefsel.

Dit houdt ons bij elkaar en is te vergelijken met bijvoorbeeld het wit van een mandarijn:het zit aan de binnenkant van de schil (onze huid), maar de witte draadjes gaan om elk partje en om de kleinere deeltjes, in het midden zit een dikkere streng. Alles is met elkaar verbonden.

Wanneer bij mensen de fascie (het bindweefsel) is ingeklemd of doorgesneden, kan wat zich binnen deze lagen bevindt niet meer goed functioneren. Over de effecten van bestraling op het weefsel leest u het document in de download onderaan deze pagina.

Voor mensen is het belangrijk dat hun bindweefsel goed los is, van voldoende voedingsstoffen is voorzien en alles wat erin zit ruimte geeft om goed te functioneren. Er zijn massage en tapetechnieken, oefeningen om de fascie zo goed mogelijk te laten functioneren en indirect alles wat ermee samenhangt (spieren, pezen, gewrichtskapsels, banden). Er zijn hele ketens te onderscheiden, zie voor meer informatie Anatomy trains, of andere informatie van internet of uit boeken die u hieronder ziet.

anatomy trainsfascial releaseboek schleip