Fysiotherapie Haarlem-Oost

Neem contact op

Massage : voorbereiding voor beter bewegen

Home » Massage

Massagetherapie wordt alleen gebruikt als onderdeel van een behandeling om tot beter, gemakkelijker, pijnvrijer en losser bewegen te komen.

Klassieke massage: door het verbeteren van de doorbloeding van allerlei structuren kunnen verschillende effecten worden bereikt bij huid, onderhuid, spieren en gewrichten. Bijvoorbeeld herstel van weefselfunctie, het verminderen van pijn en het mogelijk maken van bewegingen. Ook in palliatieve situaties kan klassieke massage zinvol zijn.

Lichaamsbewustwordingsmassage: het verschil weer leren kennen en voelen tussen harde en zachte spieren, warmte en koude, stroming en stagnatie, spanning en ontspanning. Het weer voelen van het eigen lichaam en daar echt mee communiceren is het doel. Voor meer informatie over de achtergrond en de door onze therapeut gevolgde opleiding, vindt u op de website W.O.R.T.E.L.S.

Bindweefselmassage wordt gegeven bij klachten van inwendige organen, zoals darmen, lever, longen of baarmoeder. Alle inwendige organen hebben een projectiegebied of zone op het bindweefselvlak onder de huid van de rug. Wanneer deze zone wordt behandeld met bindweefselmassage (oppervlakkige en diepe techniek) kunnen de klachten in dat orgaan verminderen. Vaak is het een handige methode als er geen medische diagnose is, maar toch een verminderde functie van een orgaan. Medische feiten die onderliggend kunnen zijn, moeten wel gemeld worden.

Een onregelmatige menstruatie bij voorbeeld, hoeft geen ziekte te zijn, maar kan wél flink storen in het gewone leven. Bindweefselmassage kan dan helpen om meer evenwicht en ritme te krijgen.