Fysiotherapie Haarlem-Oost

Neem contact op

Fascial behandeling 4xT

Home » Fascie behandeling 4xT
Het weer goed laten bewegen van het weefsel (bindweefsel of fascia of connective tissue) dat overal in ons lichaam zit doen we door middel van:
  • gerichte massagetechnieken volgens onder andere W. Fourie, Sharon Wheeler, Dr. R. Schleip, P.A. Huijing en Thomas Myers 
  • geleid actieve, mobiliserende oefeningen om de oppervlakkige en diepe fasciën losser te maken en te sturen in de gunstigere richting. Vaak gebeurt dit tijdens de massagetechnieken: de therapeut maakt de fascie los en u beweegt een bepaalde kant op om blokkades of versperringen op te heffen
  • kinesiotape om tussen de behandelingen in, uw weefsel beter te sturen en dat proces te continueren. U kunt er alles mee doen, zelfs douchen!
  • gerichte oefeningen (van eenvoudig tot complex, zoals bij sporttraining) om het behaalde resultaat te behouden of nog verder te verbeteren.
Het geheel staat ook wel bekend onder de 4xT Methode. (Testen, Triggeren, Tapen en Training). Deze hebben wij aangevuld met inzichten, ervaringen en kennis van andere opleiders, zoals hierboven vermeld. Hierbij zoeken wij verbindingen met activiteiten die u zelf kunt ondernemen: yoga, pilates, tai chi en yoga Wanneer  fascia technieken in combinatie met oefentherapie, tapen en testen wordt toegepast valt dit onder fysiotherapie. Wilt u uitsluitend een diepe fascia behandelsessie van 60-90 minuten, komen de kosten voor uw eigen rekening. Betaling vindt altijd plaats direct na de sessie. Voor informatie over de tarieven zie onze pagina over tarieven en vergoedingen

Zelf tapen

Vaak leren wij u of uw naasten ook zelf te tapen, waardoor uw zelfstandigheid toeneemt. Zelf kunnen tapen kan ook handig zijn op vakantie of bij grote sporttoernooien.

Op Youtube zijn veel filmpjes te vinden over zelf tapen. U kunt ook uw therapeut vragen om met uw smartphone of camera het aanbrengen van de tape vast te leggen, zodat u een goed voorbeeld voor thuis heeft.

Kinesiotaping komt u ook tegen onder de namen medical taping, cure taping en fysiotaping.